Speciale perioden aanmaken

Naast de reguliere boekingsperioden kunt u ook gebruik van maken speciale perioden. Deze perioden kunt u o.a. gebruiken voor feestdagen, waar vaak andere tarieven gelden. Of om last minute periodes aan te maken met een eigen prijs. De speciale perioden kunt u op de volgende drie manieren instellen:

Alleen los te boeken + zichtbaar aangevinkt (meest gebruikt)
De speciale periode wordt, naast de reguliere perioden,  in de kalender getoond met een eigen prijs. Indien de speciale periode exact overheen komt
met een reguliere periode (bijv. een weekend) dan zal de kalender alleen de speciale periode tonen. Let op dat ook de ‘check-in/uit’ tijd overeenkomen met de standaard ingevoerde perioden.

Beide vinkjes uitgeschakeld
De ingevoerde prijs wordt als basis genomen bij ieder overlappende periode maar is zelf niet zichtbaar/ boekbaar. Met deze instelling wordt de speciale periode de prijs in ieder geval gerekend en wordt de weekperiode opgehoogd. Bijvoorbeeld een pinksterweekend, stel deze loopt van donderdag t/m zondag en kost 400 euro. Prijsvoorbeeld:

Week (vr t/m vr) = 700,-

Speciale periode = 600,-

Weekprijs: 1.100,- (600 euro (speciale periode) + 500 euro (vr. tot wo. terug gerekend))

Zichtbaar aangevinkt
De speciale periode wordt automatisch opgeteld bij ieder overlappende periode en is zelf daarnaast ook zichtbaar/ boekbaar.

 

Heeft u de speciale periode aangemaakt, maar is deze nog niet boekbaar?

– Check de verplichte extra’s van het object, en voer de speciale periodes ook bij deze objecten in.

– Zorg dat de aankomsttijd en de vertrektijd (bij de van datum en tot datum) hetzelfde zijn als bij de standaard ingevoerde perioden.

– Check of er onder het tabblad “niet beschikbaar” blokkeringen zijn insteld. Dit zou je handmatig kunnen hebben gedaan of via een koppeling met bijv. iCal.

– Zorg ervoor dat er met ‘restricties’ voldaan wordt aan de aankomst- en vertrekdag van de speciale periode. Kun je normaal op vrijdag aankomen maar werkt de speciale periode met aankomst op donderdag? Stel via restricties in dat de die specifieke vrijdag géén aankomstdag is. Als dit goed ingesteld staat, wordt alleen de speciale periode weergegeven.

– Lees hier het hele artikel over het instellen van restricties!

 

LET OP: deze functie werkt alleen bij vaste periodes (dus niet bij vrije periodes).