Gekoppelde verhuurproducten Alias

Biedt u een overkoepelende accommodatie aan dat uit meerdere appartementen/ruimten bestaat? Dan kunt u de ‘alias’ functie gebruiken. Deze functie zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van de overkoepelende accommodatie wordt bijgewerkt zodra 1 van de onderliggende appartementen/ruimten gereserveerd wordt (of op ‘niet beschikbaar’ wordt gezet). Let op: indien de alias op ‘niet beschikbaar’ wordt gezet dan blijven de gekoppelde producten wel boekbaar!

Lees onderstaande twee stappen voor het instellen van een alias:

1. Ga naar het productenbeheer en vink ‘alias’ aan onder de tab ‘algemeen’ bij de betreffende accommodatie. Sla daarna de pagina op (zie afbeelding 1).
2. Vervolgens verschijnt er een extra tab genaamd ‘koppelingen’. Hier kunt u de gewenste producten toevoegen door in het witte invoervlak de naam in te typen en op het diskette icoon te klikken (zie afbeelding 2). Dit kunt u herhalen indien meerdere verhuurproducten invloed hebben op de beschikbaarheid van de alias.

In bovengenoemd voorbeeld is accommodatie 123boeken woning gekoppeld aan twee appartementen. Zodra een reservering plaatsvindt voor woning 1 dan worden de twee gekoppelde woningen ook geblokkeerd (zie afbeelding 3a als voorbeeld). Zodra woning 3 wordt gereserveerd blokkeert woning 1 (zie afbeelding 3b als voorbeeld). woning 2 blijft beschikbaar.

U kunt herkennen dat producten gekoppeld zijn door de melding ‘koppeling actief’ bovenaan de algemene productgegevens (zie afbeelding 4).
Indien u wilt ontkoppelen kunt u de producten bij de alias weer verwijderen door op de prullenbak te klikken (zie afbeelding 2b).

 

LET OP: deze functie werkt alleen bij producten met een gelijke voorraad.  

1-alias-instellen-(1)
2-product-koppelen
3a-planning-alias-(1)
3b-planning-alias
4-koppeling-actief-(1)